Overige publicaties

Voor Studiekringen

- Studiegids Mahashivaratri 2024

- Studiegids Aradhanadag 2022

- Studiegids Avatar Declaration Day 2021

- Studiegids Easwarammadag 2021

- Studiegids Kerstmis 2021

- Studiegids Geboortedag 2021

- Studiegids Gurupoornima 2021

- G. Venkataraman, 'De essentie van de Gita; een gesprek tussen God en mens'.

- 2 studiegidsen 'Eenheid' en 'Zuiverheid is verlichting'

Ter gelegenheid van de toen geplande wereldconferentie in 2020 zijn er 2 studiegidsen uitgebracht. De Nederlandse vertaling van 'Unity' - 'Eenheid' - is hier te vinden. De Nederlandse vertaling van 'Purity is Enlightenment' - 'Zuiverheid is verlichting' - is hier te vinden.

- 2 studiegidsen 'Liefde' en 'Seva'

Ter gelegenheid van de wereldconferentie van de Sathya Sai International Organisation in november 2015 in Prasanthi Nilayam is er weer een wereldwijd spiritueel programma gestart om je in het thema ‘Liefde is de bron, liefde is de weg, liefde is het doel’ te kunnen verdiepen.
Er zijn twee studiegidsen, die beide zijn vertaald in het Nederlands. De eerste gaat over liefde: Studiegids Liefde. Het tweede deel gaat over Seva, onbaatzuchtige dienstverlening: Studiegids Seva.

- studiegids 'God is'

Het thema van de Wereldconferentie 2010 was 'Het Sai Ideaal: “God Is!”, “Ik ben Ik!”, “Heb iedereen lief, dien iedereen!”'. Naar aanleiding van de Wereldconferentie 2010 zijn er teksten gebundeld over het thema. De teksten zijn vertaald naar het Nederlands: Studiegids God is.

 

Toespraken en Vahini's

Sri Sathya Sai's toespraken en Vahini's in het Engels vind je hier.

Toespraken over de vrouw

'De glorie van de vrouw' in A4 formaat. Nederlandse vertaling van een bundeling toespraken van Sri Sathya Sai over de vrouw, (oorspr. titel 'The Glory of Womenhood').
 'De glorie van de vrouw' in A5 formaat. Nederlandse vertaling van een bundeling toespraken van Sri Sathya Sai over de vrouw, (oorspr. titel 'The Glory of Womenhood').

 

Vedam mantra's

Elke dag worden er in Prasanthi Nilayam mantra's gereciteerd uit de oude heilige Indiase geschriften zoals de Veda's en de Upanishaden. Van enkele van deze Vedam mantra's is de vertaling in het Nederlands te vinden via de linkjes hieronder.

Een andere praktische uitgave van Sri Rudram en Mantra Pushpam met Engelse tekst is door de SSSIO  uitgegeven ter gelegenheid van de eerste Internationale Veda Conferentie in 2017 te Prasanthi Nilayam.

Tijdschrift Sathya Sai Baba Nieuws

Het tijdschrift van de Nederlandse Sai organisatie is het 'Sathya Sai Baba Nieuws'. Het is een kwartaalblad dat o.a. toespraken van Sai Baba, artikelen over Sai Baba van toegewijden en vaak ook aankondigingen en verslagen van evenementen bevat.
De abonnementsprijs voor 2024 bedraagt 19,95 euro in Nederland, voor België 23.95 euro en daarbuiten 34.95 euro. Losse nummers kosten 5,00 + verzendkosten. Mail voor een abonnement of losse nummers naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Nieuwsbrief Sai Berichten
'Sai Berichten' is de nieuwsbrief van de SSSIO-NL die een aantal malen per jaar in de mail verschijnt. Je kunt je erop abonneren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Programma Sadhana van Liefde

Ter voorbereiding op het SSSIO Jongerenfestival in juli 2106 in Prasanthi Nilayam, India, was er een Sadhana-programma gestart, dat nog steeds door iedereen kan worden gevolgd, alleen of samen in een studiekring bijvoorbeeld. Het programma heet 'Sadhana van Liefde - Liefde is de Bron, Liefde is de Weg, Liefde is het doel'. Het document dat erbij hoort is hier te lezen of te downloaden. Het wordt aangeraden om als eerste één Sadhana (geestelijke oefening) te kiezen uit een van de vier stappen in het programma: zelfvertrouwen, zelftevredenheid, zelfopoffering en zelfrealisatie.
Hier vind je de Engelse versie.

Artikelen

- artikel over vegetarisme - 'Dieren zijn mijn vrienden', interview met Harmen Reerink

- artikel van G. Venkataraman - In een reactie op berichten over Sri Sathya Sai Baba in de media, schreef prof. G. Venkataraman het artikel 'God, the Avatar, and the doubting Thomas'. Uitg. Heart2Heart, Prashanti Nilayam, India 2007.
Dit artikel is vertaald in het Nederlands: 'De ongelovige Thomas'.