Aankondiging van de online Gurupoornima viering

van de Sri Sathya Sai International Organisation

op zaterdag 24 juli 2021

Om Sri Sai Ram

We zijn gezegend en gelukkig dat we de goddelijke liefde, genade en zegeningen hebben ontvangen van onze goeroe en God, Bhagavan Sri Sathya Sai Baba, die de universele leraar, goddelijke leraar en leraar van leraren is, die ons het doel van het leven heeft getoond en de manier om dit te bereiken via het pad van liefde en dienstbaarheid.

Op 24 juli 2021, Gurupoornima Dag, uiten we onze dankbaarheid en liefde aan onze goeroe en God, Bhagavan Sri Sathya Sai Baba. Op deze gezegende dag zal de SSSIO Gurupoornima vieren met een inspirerend online programma, met vooraf 30 minuten prachtige darshan van Swami en verheffende bhajans.

Het programma wordt op Nederlandse tijd als volgt uitgezonden:

Op 24 juli 2021 om 17.00 u. (hier ’s middags)

geschikt voor de SSSIO-Zones 1, 2A, 2B, 6, 7, 8, 9A, VK en Ierland. Nederland valt onder Zone 7.

Op 24 juli 2021 om 03:00 u. (hier ’s nachts) geschikt voor de SSSIO-Zones 3, 4, 5.

De laatste updates over de online Gurupoornima viering, inclusief het programma, vindt je op https://www.sathyasai.org/announcements/guru-poornima-2021

Jai Sai Ram

Sri Sathya Sai International Organisation

 ‘Luisteren naar de glorie van God zuivert het hart. Dus de eerste stap naar toewijding is luisteren. Maar alleen luisteren is niet voldoende; je moet bezingen waar je naar luistert. Ook zingen is niet voldoende; je moet er in je hart aan denken. Er alleen aan denken is ook niet voldoende; je moet met beide handen dienen. Zorg daarom voor goede woorden, gedachten en daden. Dat is Trikarana Shuddhi (eenheid van gedachten, woorden en daden). Er moet harmonie zijn tussen de gevoelens in het hart, die in woorden worden uitgedrukt, en de woorden die met de handen in praktijk worden gebracht. Het menselijk leven wordt geheiligd door de harmonie van gedachten, woorden en daden. Deze harmonie heiligt ook de tijd.’

- Sri Sathya Sai Baba, 14 april 1993

 

Update Sathya Sai Baby Seva project

In 2019 zijn er 270 genaaide pakketjes en 178 gebreide/gehaakte pakketjes, in totaal 448 pakketjes, naar India meegegaan. Er staan leuke foto’s over door vrijwilligers zelfgemaakte gebreide, genaaide en gehaakte babykleertjes op de pagina over dienstverlening. Ook is hier meer informatie te vinden. Als u mee wilt doen met ons project, graag!

Vastleggen van ervaringen met Sri Sathya Sai Baba voor latere generaties

Wellicht is het een idee voor toegewijden die zich persoonlijke ervaringen met Sathya Sai herinneren om zichzelf te interviewen, of om toegewijden te interviewen met wie ze wonen of contact hebben. Hiervoor is een goede smartphone voldoende. Voor degenen met meer technische bekwaamheid, is misschien zelfs audio- of video-interview op afstand een mogelijkheid. Anderen schrijven misschien liever hun ervaringen op. Deze ervaringen kunnen vervolgens worden gedeeld met toekomstige generaties die niet het geluk hebben gehad Sathya Sai in fysieke vorm mee te maken.

Daarvoor zijn hier een paar tips voor het filmen:

- Als je een camcorder hebt is die goed te gebruiken, maar een smartphone met een goede camera is ook prima.

- Gebruik bij het filmen op de smartphone liever de camera aan de achterzijde (niet selfie), omdat deze over het algemeen beter is.

- Gebruik een statief voor de camcorder of een houder voor de smartphone. Dit is stabieler dan wanneer men de camcorder/smartphone het hele interview in de hand houdt.

- Zorg ervoor dat degene die spreekt goed te zien is (idealiter niet alleen het hoofd, maar ook ten minste de bovenste helft van het lichaam) - dit betekent meestal dat de camera zich op enige afstand van de spreker moet bevinden. (Let ook op het beeld dat de achtergrond vormt om een rustig geheel te krijgen, zodat alle aandacht naar de spreker uitgaat).

- Als je een goede externe microfoon hebt gebruik die dan. Zo niet, dan doet de interne microfoon het ook. Zorg ervoor dat er geen externe ruis is.

- Maak een korte proef om het beeld en geluid te testen voordat u alles filmt.

- Op dit moment is bewerken van de opnamen niet nodig, eventueel editen kan zo nodig later.

Neem voor vragen of na voltooiing contact op met Katinka van Lamsweerde, (landelijk archiefcoördinator, archiefcoördinator Zone 7 en lid SSIO Archive Committee) die je kan begeleiden bij het delen van het materiaal voor het archief.

Daarvoor kun je dit onlineformulier invullen, dan neemt zij snel contact met je op:

Klik hier om een video over de archivering te bekijken

 

Bhajans Online

Na ruim een jaar, en bijna 200 bhajans opgenomen te hebben, zal de bhajandienst van 18 juli 2021 voorlopig de laatste nieuwe afspeellijst met opnames zijn op deze manier. Wij hopen dat er langzaam weer activiteiten in uw buurt en de lokale Sai groepen en centra mogelijk worden. Dit zal vast nog veel online gebeuren. Mocht u vragen hebben over welke online activiteiten er plaats vinden in het land, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Wij hebben steeds warme en vriendelijke reacties van u mogen ontvangen over de opgenomen bhajans. We zijn zeer dankbaar hiervoor en voor de mogelijkheid die we kregen om bhajans te blijven zingen en deze met u te delen.

Wij willen u eraan herinneren dat u de eerder opgenomen bhajans altijd kunt terugluisteren via: https://sathyasaipublicaties.nl/bhajans-online-archief/.

Samasta Loka Sukhino Bhavantu
Mogen alle wezens overal gelukkig zijn