Sri Sathya Sai Baby Seva project

Update januari 2024

Afgelopen jaar zijn er 301 nieuwe pakketjes gemaakt, waarvan 108 met genaaide en 193 met gebreide/gehaakte babykleertjes. Er werden 313 babypakketjes meegenomen en afgeleverd in het General Hospital in Puttaparthi.

De huidige voorraad van 278 pakketjes ligt verspreid over depots in Amsterdam, Amsterdam Zuid-Oost, Groningen, Leiderdorp, Rotterdam, Utrecht, Waalwijk en Zeist.

 

Het begin

Het Sri Sathya Sai Baby Seva project is begonnen in het ziekenhuis in Whitefield waar de allerarmste mensen gratis worden behandeld. Daar komen veel vrouwen om te bevallen. Een verpleegster daar had het idee om elke moeder met een pasgeboren baby een pakketje met kleertjes mee te geven. Zij ontwierp in het ziekenhuis de modellen en in Nederland werd in 1997 gestart met het naaien en breien van deze babykleertjes. Inmiddels is dit tot een groot project uitgegroeid, waar veel mensen uit diverse landen aan meehelpen.

Waar gaan de babykleertjes naartoe?

Deze mooie pakketjes worden persoonlijk meegenomen door mensen die naar de ashram in India reizen. Het hele jaar door worden pakketjes uitgedeeld met daarin 2 bloesjes, 2 luiers, 1 omslagdoek en 1 zomermutsje. In de maanden september t/m januari kan ook een pakketje met een gebreid of gehaakt vestje, mutsje en sokjes afgeleverd worden. De pakketjes kunnen voorlopig alleen worden afgegeven bij het General Hospital vlak buiten de ashram in Puttaparthi, elke dag (behalve op zon- en feestdagen) van 8:00-13:00 u. en van 14:00-16:00 u. bij de manager. Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Sai Baba zegent de nieuwe moeders en hun pasgeboren baby'tjes, die de nieuwe kleertjes dragen.

 

Meehelpen met het project?

Het is mogelijk om mee te helpen bij het naaien, breien en haken van de babykleertjes. Hiervoor zijn patronen beschikbaar die zijn op te vragen bij de babyseva coördinator.  

Kijk hier om foto's met voorbeelden te zien van wat er allemaal gemaakt is en kan worden:

1) Genaaide babykleertjes

2) Gebreide en gehaakte babykleertjes

3) Klaar voor verzending

Voor geïnteresseerden die graag willen meehelpen met het naaien van de kleertjes is een instructievideo gemaakt die op inzichtelijke wijze laat zien hoe een babybloesje genaaid kan worden.

Reizigers naar Puttaparthi kunnen meehelpen door op de heenweg pakketjes in de koffer mee te nemen en af te geven.

Meer informatie

Dankzij de inzet van veel enthousiaste mensen kan dit project nog steeds doorgaan. Wilt u meehelpen aan dit project of hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..