Sri Sathya Sai Baby Seva project

Op dit moment zijn wij als baby seva nog steeds aan het naaien, breien en haken, want we hopen weer een heleboel pakketjes mee te kunnen nemen als we na de corona weer naar India kunnen reizen.

Er is vanuit India gevraagd om niet meer elk pakketje met kleertjes in plastic te verpakken, dus pakken we het nu anders in. De genaaide pakketjes bestaan uit twee genaaide bloesjes, twee luiers en een mutsje ingepakt in een omslagdoek met een lintje eromheen. De gebreide of gehaakte pakketjes bestaan uit twee sokjes die in een mutsje worden gestopt en in een vestje worden gevouwen en ook hier komt weer een lintje omheen. Zo krijg je leuke fleurige pakketjes!

In 2019 zijn er 270 genaaide pakketjes en 178 gebreide/gehaakte pakketjes, totaal dus 448 pakketjes, meegenomen naar India.

We hopen dat daar weer een heleboel vaders, moeders en baby’s blij van zijn geworden.

Kijk hier om foto's met voorbeelden te zien van wat er allemaal gemaakt is en kan worden:

1) Genaaide babykleertjes

2) Gebreide en gehaakte babykleertjes

3) Klaar voor verzending

Het begin

Het Sri Sathya Sai Baby Seva project is begonnen in het ziekenhuis in Whitefield waar de allerarmste mensen gratis worden behandeld. Daar komen veel vrouwen om te bevallen. Een verpleegster daar had het idee om elke moeder met een pasgeboren baby een pakketje met kleertjes mee te geven. Zij ontwierp in het ziekenhuis de modellen en in Nederland werd in 1997 gestart met het naaien en breien van deze babykleertjes. Inmiddels is dit tot een groot project uitgegroeid, waar veel mensen uit diverse landen aan meehelpen.

Waar gaan de babykleertjes naartoe?

Deze mooie pakketjes worden persoonlijk meegenomen door mensen die naar de ashram in India reizen. Het hele jaar door worden pakketjes uitgedeeld met daarin 2 bloesjes, 2 luiers, 1 omslagdoek en 1 zomermutsje. In de maanden september t/m januari kan ook een pakketje met een gebreid of gehaakt vestje, mutsje en sokjes afgeleverd worden. De pakketjes kunnen worden afgegeven bij het kantoor van de ‘Easwaramma Women’s Welfare Trust’ in de ashram Prasanthi Nilayam in Puttaparthi boven de Noord-Indiase kantine, elke dag tussen 11:00 en 14:00 u. Of bij het General Hospital vlak buiten de ashram in Puttaparthi, elke dag (behalve zondag) van 8:00-13:00 u. en van 14:00-16:00 u. Graag afgeven bij de manager Mr S.S. Vivekananda.

Sai Baba zegent de nieuwe moeders en hun pasgeboren baby'tjes, die de nieuwe kleertjes dragen.

Meehelpen met het project?

Het is mogelijk om mee te helpen bij het naaien, breien en haken van de babykleertjes. Hiervoor zijn patronen beschikbaar die zijn op te vragen bij de babyseva coördinator.  

Voor geïnteresseerden die graag willen meehelpen met het naaien van de kleertjes is een instructievideo gemaakt die op inzichtelijke wijze laat zien hoe een babybloesje genaaid kan worden.

Reizigers naar Puttaparthi kunnen meehelpen door op de heenweg pakketjes in de koffer mee te nemen en af te geven.

Meer informatie

Dankzij de inzet van veel enthousiaste mensen kan dit project nog steeds doorgaan. Wilt u meehelpen aan dit project of hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..