OM SAI RAM

Vieringen van Swami's 97e Geboortedag

in de Sai groepen en centra

en de internationale online vieringen

De 97e Geboortedag van Sri Sathya Sai Baba is op 23 november a.s. Er worden in diverse Sai groepen en centra vieringen gehouden. Dit zijn de vieringen die zijn doorgegeven:

Amsterdam 2 - woensdag 23 november van 19.00-20.00 u. in Amstelveen.
Zie hier de uitnodiging met meer informatie.

Amsterdam 3 - donderdag 24 november om 19.15. u. Bilderdijkkade 851 in Amsterdam.
Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de voorzitter van het centrum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groningen - dinsdagavond 22 november tijdens/na de bhajandienst.
Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de voorzitter van de groep Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pernis - zondag 27 november van 14.30 - 16.00 u.
Zie hier de uitnodiging met meer informatie.

Rotterdam mandir - woensdag 23 november 19.15 - 20.45 u.
Zie hier de uitnodiging met meer informatie.

 

‘Een gelukkige dag voor jou is de dag waarop je geest wordt gereinigd,
niet de dag waarop ik deze menselijke vorm aannam.
Ik ben altijd nieuw en altijd oud (Sanathana).
Ik kom altijd om dharma nieuw leven in te blazen,
om voor de deugdzamen te zorgen en hen te verzekeren van goede condities voor vooruitgang.’

- Sri Sathya Sai Baba, 23 november 1960

 

De internationale online vieringen kun je hier volgen:

https://www.sathyasai.org/live

op woensdag 23 november, Nederl. tijd om 06.00 u. en om 18.00 u.

De tijden vind je ook hier: https://www.sathyasai.org/birthday-2022

 

Voor allen een gezegende viering gewenst!

 
 
 
 
 
Ladies' Day 19 november 2022
 
 
De Sri Sathya Sai International Organisation viert Ladies' Day op 19 november a.s. met een online programma van 75 minuten, dat vanwege het tijdsverschil 2x te volgen is:
 
om 06.00 's ochtends Nederlandse tijd en
18:00 's avonds Nederlandse tijd
 
iedereen is van harte welkom!
 
voor deelname gebruik je deze link
 
het thema is: Vrouwen zijn de bakens van een land
 
 
Meer informatie is te vinden op: https://www.sathyasai.org/ladies-day-2022
 
'Van oudsher wordt het vrouwelijke aspect van het Goddelijke aanbeden. Bestudeer de levens van respectabele vrouwen die toonbeeld waren van geduld, vastberadenheid, mededogen en opoffering. Mijn wens is dat jullie de teugels van het leiderschap op jullie nemen en vrede en voorspoed in de wereld brengen door ideale levens te leiden.'
- Sri Sathya Sai Baba, 19 november 1995
 
 

Ter gelegenheid van Gurupoornima 2022 heeft de SSSIO het Jaarverslag van de Sri Sathya Sai International Organisation (SSSIO) 2021 aangeboden aan onze Leermeester en God, Sri Sathya Sai Baba’s divine lotusvoeten. Hij is een incarnatie van Liefde, zijn Liefde is oneindig en zijn boodschap is Liefde. We zijn inderdaad gezegend en gelukkig om deel uit te maken van de SSSIO, de organisatie die Swami decennia geleden oprichtte en blijft koesteren en leiden.

In 2021 bleven de SSSIO-leden, ondanks de wereldwijde pandemische lockdown en andere uitdagingen, Swami's liefde delen en dienen door voedsel, water, essentiële benodigdheden, onderdak, gezondheidszorg en onderwijs te verstrekken aan duizenden en duizenden mensen in 110 landen. Deze verhalen worden in het jaarverslag kort weergegeven met beschrijvingen, foto's en video's. Daarnaast bevat het online document speciale hoofdstukken over jongvolwassenen, onderwijs en gezondheidszorg.

We waarderen de bijdrage van vele SSSIO-functionarissen en -leden die hebben geholpen bij het opstellen van het jaarverslag.

U kunt het SSSIO-jaarverslag 2021 HIER vinden. We nodigen u graag uit het te lezen, te bekijken en te delen.

We bidden tot Bhagawan Sri Sathya Sai Baba om ons te zegenen, zodat we Hem altijd mogen liefhebben en dienen.

Dr. Narendranath Ready,
Voorzitter SSSIO

Aanpak van een eigen groenproject

Een goed idee voor een nieuw dienstverleningsproject is natuur en vergroening.

Persoonlijk vind ik vergroening, natuur, klimaatbeheersing en duurzaamheid een van de belangrijkste uitdagingen, waar we op deze planeet mee te maken hebben. Dagelijks worden we al jaren geconfronteerd met de gevolgen van veronachtzaming, zelfs misbruik van onze aarde en de natuur. Sai Baba zegt, dat natuur onze belangrijkste leermeester is. Natuur is een manifestatie van God.  Natuur = God. En ontspannen in de natuur helpt ons enorm om met stress en problemen om te kunnen gaan.

Steeds meer wetenschappers waarschuwen overheden, industrieën en ook individuele burgers voor de gevaren: opwarming van de aarde, uitsterven van veel planten-en diersoorten en verdwijnen van veel natuur. Zij dringen er dan ook op aan om maatregelen te nemen. Milieuvervuiling en massale kap van bossen moet stoppen, gebruik van fossiele brandstoffen moet zo snel mogelijk afgebouwd worden, enzovoorts.

Wij kunnen ons door deze zaken behoorlijk machteloos gaan voelen. Hoe vaak denken we niet: daar kunnen we als gewone burgers toch niets aan doen. De grote industrieën en corrupte overheden hebben de macht en zijn de hoofdschuldigen. Zeker, de invloed hiervan is in deze tijd niet te ontkennen. Maar als steeds meer mensen op deze planeet gemotiveerd kunnen worden om ook zichzelf in te zetten voor biodiversiteit, milieuverontreiniging en behoud van groen en het zelfs creëren van nieuw groen, dan zal dat zeker effect hebben.

Voorbeeld van vergroening
De universele wet van wederkerigheid, zoals ik dat noem, geldt ook hier: wat je denkt en uitstraalt, komt weer naar je terug. Dat heb ik zelf de afgelopen jaren ervaren. Wij wonen al meer dan 20 jaar aan de rand van Zaanstad. Tegenover ons huis lag een braakliggend terrein. Het was kaal, alleen een paar bramenstruiken en brandnetels groeiden er. Eerst hebben we hier met een paar buren wat bomen geplant. Iemand had ook nog wat kleine walnootboompjes. Dat was nog geen gecoördineerde actie; het gebeurde spontaan. Maar in 2014 werden op initiatief van de gemeente gesprekken gehouden met bewoners van deze wijk, die tussen stad en weiland in ligt. Het creëren van nieuw groen en indien mogelijk een onderlinge verbinding hiervan was een van de hoofdprioriteiten. Toen hebben we als buurt gezamenlijk actie ondernomen en paden aangelegd in het inmiddels door bramen overwoekerde terrein. We hebben ook contact opgenomen met de gemeente of het een zgn. groenadoptie-terrein kon worden. Dat werd toegestaan en de gemeente hielp ons met houtsnippers (voor de paden) en hondenpoepbakken.
Onze doelstelling was om een toegankelijk buurtpark te realiseren met zo veel mogelijk soorten bomen, struiken en bloemen. Ook is er een soort centrale plek gemaakt met een paar picknicktafels en is er een bijenkast gekomen aan de rand van een bloemenveld.
In de afgelopen jaren zijn de groen-activiteiten uitgebreid tot heel Zaanstad-West. Er is o.a. een kerstbomenbos aangeplant van een halve kilometer lengte.

Nu denk je misschien: dat is mooi, maar dit kan niet iedereen realiseren; er kan echter veel meer dan je vaak denkt. Je kunt dit soort zaken alleen stap voor stap bereiken. Wij begonnen de eerste jaren dat we hier woonden ook met ons eigen kleine tuintje. Langzamerhand breidden we net als onze buren de vergroening uit tot een paar plantjes aan de rand van het parkeerterrein vlakbij en daarna, in overleg met de gemeente, met aanplant van bloeiende struiken aan de rand van een doodlopend straatje.

Als je geïnteresseerd bent om zelf en later misschien met andere toegewijden je eigen omgeving te vergroenen, begin dan bij het begin: je eigen voorgevel, een buitenmuur, je balkon of tuin. Als je vragen hebt en als je bijvoorbeeld met je Sai centrum of groep wilt vergroenen en hierbij concrete ideeën of hulp wilt, neem dan gerust contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en hopelijk kan ik hierbij wat voor je betekenen.

Als voorbeeld kun je hier een PowerPoint bekijken over het ontstaan en de uitbreiding van onze buurt-adoptiegroen: Het eco buurtbos

Veel succes in de komende tijd met vergroening!

Steven Terwindt
Landelijk sevacoördinator

 

 

 

Sri Sathya Sai Baby Seva project

Update februari 2022

Vanwege Corona zijn er in de periode van februari 2020 t/m januari 2022 geen pakketjes meegenomen naar de ashram in Puttaparthi.

Een aantal mensen is enthousiast doorgegaan met het maken van de babykleertjes en de laatste twee jaar zijn er in totaal 373 pakketjes ingepakt met genaaide, gebreide en gehaakte kleertjes. In de depots verspreid over heel Nederland zijn nu 539 pakketjes aanwezig. Als reizen naar de ashram weer mogelijk is hopen we dat deze pakjes weer hun weg mogen vinden naar de jonge ouders met pasgeboren baby’s.

Recente foto’s zijn te bekijken op de pagina over dienstverlening. Ook is hier meer informatie te vinden over het babysevaproject.