GLOBAL AKHANDA GAYATRI 17-18 OKTOBER 2020

De SSIO houdt voor het welzijn van de hele wereld voor de tweede keer online een

Global Akhanda Gayatri

 vanaf zaterdag 17 oktober 17.00 u. tot  zondag 18 oktober 17.00 u. Nederlandse tijd.

Iedereen kan meedoen op sathyasai.org/live

 

Kijk voor meer informatie op

https://www.sathyasai.org/announcement/global-akhanda-gayatri

 

image.jpeg
'Als de hele mensheid samen op dezelfde tijd bidt dat onrust, onrecht, wanorde en leugens worden omgezet in vrede, waarheid, liefde en wederzijdse dienstbaarheid, zal alles zeker beter worden.'
- Sathya Sai Baba, Prema Vahini - hfdst. 70

Vastleggen van ervaringen met Sai Baba voor latere generaties

In deze uitdagende tijd realiseren we ons dat veel toegewijden worden geconfronteerd met ernstige en urgente kwesties op het gebied van gezondheid, financiën, kinderopvang en ontwrichting van het werk. Anderen zijn actief betrokken bij de zorg voor degenen die door de pandemie zijn getroffen. Voor hen is bijdragen aan het Sai archief zeer waarschijnlijk nu niet relevant.

Anderen hebben nu wellicht aanzienlijk meer vrije tijd omdat ze zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Gedurende deze tijd richten velen zich naar het innerlijke, maken opnieuw verbinding met onze ervaringen met Sai, herlezen onze tijdschriften of delen onze Sai-verhalen via de telefoon. Dit kan troost en genezing bieden, zeker nu.

Wellicht is het een idee voor toegewijden die zich persoonlijke ervaringen met Sathya Sai herinneren om zichzelf te interviewen, of om toegewijden te interviewen met wie ze wonen of contact hebben. Hiervoor is een goede smartphone voldoende. Voor degenen met meer technische bekwaamheid, is misschien zelfs audio- of video-interview op afstand een mogelijkheid. Anderen schrijven misschien liever hun ervaringen op. Deze ervaringen kunnen vervolgens worden gedeeld met toekomstige generaties die niet het geluk hebben gehad Sathya Sai in fysieke vorm mee te maken.

Daarvoor zijn hier een paar tips voor het filmen:

- Als je een camcorder hebt is die goed te gebruiken, maar een smartphone met een goede camera is ook prima.

- Gebruik bij het filmen op de smartphone liever de camera aan de achterzijde (niet selfie), omdat deze over het algemeen beter is.

- Gebruik een statief voor de camcorder of een houder voor de smartphone. Dit is stabieler dan wanneer men de camcorder/smartphone het hele interview in de hand houdt.

- Zorg ervoor dat degene die spreekt goed te zien is (idealiter niet alleen het hoofd, maar ook ten minste de bovenste helft van het lichaam) - dit betekent meestal dat de camera zich op enige afstand van de spreker moet bevinden. (Let ook op het beeld dat de achtergrond vormt om een rustig geheel te krijgen, zodat alle aandacht naar de spreker uitgaat).

- Als je een goede externe microfoon hebt gebruik die dan. Zo niet, dan doet de interne microfoon het ook. Zorg ervoor dat er geen externe ruis is.

- Maak een korte proef om het beeld en geluid te testen voordat u alles filmt.

- Op dit moment is bewerken van de opnamen niet nodig, eventueel editen kan zo nodig later.

Neem voor vragen of na voltooiing contact op met Katinka van Lamsweerde, (landelijk archiefcoördinator, archiefcoördinator Zone 7 en lid SSIO Archive Committee) die je kan begeleiden bij het delen van het materiaal voor het archief.

Daarvoor kun je dit onlineformulier invullen, dan neemt zij snel contact met je op:

Klik hier om een video over de archivering te bekijken

 
Bericht van Dr Narendranath Reddy, voorzitter van de Sathya Sai International Organisation.
 
Dr Reddy schrijft ons het volgende:
 
Zoals u weet, heeft de COVID-19-pandemie veel uitdagingen voor ons gecreëerd die onze gezondheid, de economie, het onderwijs, reizen en vele aspecten van onze samenleving beïnvloeden. Laten we deze uitdagingen aangaan met kalmte, kracht en vertrouwen in Bhagawan Sri Sathya Sai Baba die ons zal leiden, bewaken en leiden, zoals altijd.
 
Gezien de huidige situatie worden alle grote SSIO-evenementen die voor 2020 in Prasanthi Nilayam en wereldwijd zijn gepland, uitgesteld tot 2021. Dit omvat evenementen en programma's zoals Pre-World Conferences, de 11e Wereldconferentie, de 2020 Summer Conference, Gurupoornima en kerstvieringen in 2020.
NB (later toegevoegd) Een uitzondering geldt voor de Young Adult Festivals: deze zijn verplaatst naar 2022.
We houden u op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen.
 
De Sri Sathya Sai Central Trust (SSSCT) zal ons informeren over de verschillende evenementen in Prasanthi Nilayam, afhankelijk van de lokale situatie en richtlijnen van de Indiase regering en gezondheidsautoriteiten.

De SSIO zal wereldwijd online satsangs, retraites, vieringen van festivals en verschillende educatieve en serviceprojecten blijven houden, zoals toegestaan door de lokale overheid en gezondheidsautoriteiten, met instemming van de lokale SSIO-leiding. We hebben onlangs Aradhana Mahotsavam gehouden met online programma's waaraan duizenden enthousiaste toegewijden deelnamen.

Verder hebben we plannen om op internationaal niveau Gurupoornima te vieren via webinars. We nodigen jullie allemaal uit om met ons mee te doen aan de SSIO Online Gurupoornima-programma's van 4 tot 5 juli 2020 - verdere details zullen nader worden verstrekt.

Laten we ons de geruststelling van Swami herinneren: "Waarom angstig zijn als Ik hier ben" - en vasthouden aan Zijn lotusvoeten om ons over deze oceaan van Samsara te brengen.
 
 

 

Bhajans Online

Er wordt tweewekelijks op zondag een nieuwe audio opname gepubliceerd van een korte bhajandienst die vanuit thuis voor u gemaakt wordt door een aantal Nederlandse Sai musici en daarna als één opname bij elkaar wordt gevoegd.

U kunt die hier beluisteren:

http://sathyasaipublicaties.nl

 

U kunt zich op de site ook aanmelden voor de wekelijkse updates.