BOEKEN VAN EN OVER SRI SATHYA SAI BABA

Er zijn veel boeken van en over Sri Sathya Sai Baba in het Nederlands vertaald en te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kijk hier voor de lijst van te bestellen boeken bij de SSSIO-NL.

Verder zijn er hier studiegidsen en overige publicaties in het Nederlands te vinden.

 

ZOEKEN in LITERATUUR VAN SRI SATHYA SAI BABA

Er is een handleiding gemaakt om het zoeken naar teksten van Sathya Sai Baba in de originele digitale uitgaven te vergemakkelijken.

'Ik hecht grote waarde aan mijn woorden.' - Sri Sathya Sai

'Zoekt en gij zult vinden, klopt en u zal opengedaan worden', zo zegt de Bijbel. Dat geldt ook voor de geschriften en toespraken van Sri Sathya Sai Baba. De Sai-literatuur is een goudmijn voor zijn toegewijden, wat ook blijkt uit de vele citaten en fragmenten die regelmatig worden gebruikt voor studiekringen, satsangs, gedachten-van-de-dag en de ‘readers’ die binnen de Sathya Sai organisatie rondgaan. Dat geldt zeker ook voor degenen die zelf diep willen duiken in Sai’s woorden om in zijn boodschap steun te vinden voor hun persoonlijke vragen en levensweg.

Moderne hulpmiddelen maken het relatief eenvoudig om relevante uitspraken van Baba op het spoor te komen en in hun context te kunnen nalezen. Niet alleen losse citaten, maar ook fragmenten waar Baba dieper op bepaalde onderwerpen ingaat.

Er is (gratis) software beschikbaar waarmee de volledige Sri Sathya Sai Baba literatuur inzichtelijk en overzichtelijk kan worden gepresenteerd aan de geïnteresseerde zoeker. Deze concordantie-software is relatief eenvoudig te bedienen. Daarnaast is via internet ook de app ‘Sri Sathya Sai Speaks’ te downloaden, die geschikt is voor smartphone en tablet. Voor nauwkeuriger en completer zoekwerk zijn echter geavanceerder zoekprogramma’s aan te bevelen, zoals genoemd in de handleiding.

Voor nadere informatie kan men hier de handleiding vinden, die ingaat op de zoekprogramma’s AnyTXT Searcher resp. AntConc en hoe men die kan downloaden, installeren en gebruiken. Voor AntConc zijn ook instructiefilmpjes gemaakt. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan men zich - graag onder vermelding van zijn/haar naam en het besturingssysteem (Windows, Apple, Linux) - aanmelden voor digitale toezending van het AntConc-pakket via WeTransfer (software+Sai-literatuur+handleiding+demonstratievideo's).