BOEKEN VAN EN OVER SRI SATHYA SAI

Er zijn inmiddels veel boeken van en over Sri Sathya Sai Baba in het Nederlands vertaald en te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Zie ook de Lijst van te bestellen boeken.

- Digitale versie van 'De glorie van de vrouw' in A4 formaat. Nederlandse vertaling van een bundeling toespraken van Sathya Sai Baba over de vrouw, (oorspronkelijke titel 'The Glory of Womenhood').

- Digitale versie van 'De glorie van de vrouw' in A5 formaat. Nederlandse vertaling van een bundeling toespraken van Sathya Sai Baba over de vrouw, (oorspronkelijke titel 'The Glory of Womenhood').

- De originele Engelstalige boeken van Sathya Sai Baba in digitale vorm, uitgegeven door de Sri Sathya Sai Books and Publications Trust.

ZOEKEN in LITERATUUR VAN SRI SATHYA SAI

Er is een handleiding gemaakt om het zoeken naar teksten van Sathya Sai Baba in de originele digitale uitgaven te vergemakkelijken.

'Ik hecht grote waarde aan mijn woorden.' - Sri Sathya Sai

'Zoekt en gij zult vinden, klopt en u zal opengedaan worden', zo zegt de Bijbel. Dat geldt ook voor de geschriften en toespraken van Sri Sathya Sai Baba. De Sai-literatuur is een goudmijn voor zijn toegewijden, wat ook blijkt uit de vele citaten en fragmenten die regelmatig worden gebruikt voor studiekringen, satsangs, gedachten-van-de-dag en de ‘readers’ die binnen de Sathya Sai organisatie rondgaan. Dat geldt zeker ook voor degenen die zelf diep willen duiken in Sai’s woorden om in zijn boodschap steun te vinden voor hun persoonlijke vragen en levensweg.

Moderne hulpmiddelen maken het relatief eenvoudig om relevante uitspraken van Baba op het spoor te komen en in hun context te kunnen nalezen. Niet alleen losse citaten, maar ook fragmenten waar Baba dieper op bepaalde onderwerpen ingaat.

Er is (gratis) software beschikbaar waarmee de volledige Sri Sathya Sai Baba literatuur inzichtelijk en overzichtelijk kan worden gepresenteerd aan de geïnteresseerde zoeker. Deze concordantie-software (AntConc) is relatief eenvoudig te bedienen en is nu inclusief de complete Sai-literatuur beschikbaar. Ook is de app ‘Sai Speaks’ ontwikkelt, die geschikt is voor smartphone en tablet. Voor nauwkeuriger en completer zoekwerk is AntConc aan te bevelen.

Voor nadere informatie kan men hier deze handleiding vinden en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan men zich - graag onder vermelding van zijn/haar naam en het besturingssysteem (Windows, Apple, Linux) - aanmelden voor digitale toezending van het pakket via WeTransfer (software+Sai-literatuur+handleiding+demonstratievideo's).