Overige publicaties

 

Tijdschrift Sathya Sai Baba Nieuws

Het tijdschrift (kwartaalblad) van de organisatie is het "Sathya Sai Baba Nieuws". Het bevat o.a. toespraken van Sai Baba, artikelen over Sai Baba van toegewijden en aankondigingen van evenementen en adressen van Nederlandse en Belgische groepen en centra. De abonnementsprijs voor 2018 bedraagt 15,50 euro (in Nederland). Voor een abonnement of losse nummers, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

'Sadhana van Liefde'

Nederlandse vertaling van het Sadhana programma ter gelegenheid van SSIO Jongerenfestival 12-14 juli 2016

Ter voorbereiding op het jongerenfestival in Prasanthi Nilayam, India, was een Sadhana-programma gestart, dat nog steeds door iedereen kan worden gevolgd, alleen of samen in een studiekring bijvoorbeeld. Het programma heet 'Sadhana van Liefde - Liefde is de Bron, Liefde is de Weg, Liefde is het doel'. Het document dat erbij hoort is hier te lezen of te downloaden. Het wordt aangeraden om als eerste één Sadhana (geestelijke oefening) te kiezen uit een van de vier stappen in het programma: zelfvertrouwen, zelftevredenheid, zelfopoffering en zelfrealisatie.

'Liefde' en 'Seva'

2 documenten in Nederlandse vertaling samengesteld ter gelegenheid van de Wereldconferentie 2015

Ter gelegenheid van de aanstaande wereldconferentie van de Internationale Sathya Sai organisatie in november 2015 in Prasanthi Nilayam is er net als in 2010 een wereldwijd spiritueel programma gestart om ons in het thema ‘Liefde is de bron, liefde is de weg, liefde is het doel’ te kunnen verdiepen. Er zijn twee studiegidsen. De eerste gaat over liefde en is vertaald naar het Nederlands: Studiegids Liefde. Het tweede deel gaat over Seva. Dit deel bevat dan ook citaten van Swami over onbaatzuchtige dienstverlening: Studiegids Seva.

'God is'

Nederlandse vertaling van citaten samengesteld ter gelegenheid van de Wereldconferentie 2010

Het thema van de Wereldconferentie 2010 was 'Het Sai Ideaal: “God Is!”, “Ik ben Ik!”, “Heb iedereen lief, dien iedereen!”'. Naar aanleiding van de Wereldconferentie 2010 zijn er teksten gebundeld over het thema. De teksten zijn vertaald naar het Nederlands: God is 

 

Overig

In een reactie op berichten over Sathya Sai Baba in de media, schreef prof. G. Venkataraman het artikel 'God, the Avatar, and the doubting Thomas'. Dit artikel is vertaald in het Nederlands:

Venkataraman, G., 'De ongelovige Thomas'. Heart2Heart, Prashanti Nilayam, India 2007 

Vedam mantra's

Elke dag worden er in Prasanthi Nilayam mantra's gereciteerd uit de oude heilige Indiase geschriften zoals de Veda's en de Upanishaden. Van enkele van deze Vedam mantra's is de vertaling in het Nederlands te vinden via de linkjes hieronder.