Overige publicaties

 

Tijdschrift Sathya Sai Baba Nieuws

Het tijdschrift (kwartaalblad) van de Nederlandse Sai organisatie is het 'Sathya Sai Baba Nieuws'. Het bevat o.a. toespraken van Sai Baba, artikelen over Sai Baba van toegewijden, aankondigingen van evenementen, en adressen van Nederlandse en Belgische groepen en centra. De abonnementsprijs voor 2023 bedraagt 18,50 euro (in Nederland). Voor een abonnement of losse nummers, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sai Berichten
Sai Berichten is de nieuwsbrief van de SSSIO-NL die een aantal malen per jaar verschijnt. Je kunt je erop abonneren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Toespraken en Vahini's

De toespraken en de Vahini's van Sri Sathya Sai Baba in het Engels vind je hier.

 

'De glorie van de vrouw' in A4 formaat. Nederlandse vertaling van een bundeling toespraken van Sathya Sai Baba over de vrouw, (oorspronkelijke titel 'The Glory of Womenhood').
 'De glorie van de vrouw' in A5 formaat. Nederlandse vertaling van een bundeling toespraken van Sathya Sai Baba over de vrouw, (oorspronkelijke titel 'The Glory of Womenhood').

 

Artikelen

- artikel over vegetarisme - 'Dieren zijn mijn vrienden', interview met Harmen Reerink

- artikel G. Venkataraman - In een reactie op berichten over Sri Sathya Sai Baba in de media, schreef prof. G. Venkataraman het artikel 'God, the Avatar, and the doubting Thomas'. Dit artikel is vertaald in het Nederlands: Venkataraman, G., 'De ongelovige Thomas'. Heart2Heart, Prashanti Nilayam, India 2007

 

Voor Studiekringen

- boek G. Venkataraman, 'De essentie van de Gita; een gesprek tussen God en mens'.

- 2 studiegidsen 'Eenheid' en 'Zuiverheid is verlichting'

Ter gelegenheid van de toen geplande wereldconferentie in 2020 zijn er 2 studiegidsen uitgebracht. De Nederlandse vertaling van 'Unity' - 'Eenheid' - is hier te vinden. De Nederlandse vertaling van 'Purity is Enlightenment' - 'Zuiverheid is verlichting' - is hier te vinden.

- 2 studiegidsen 'Liefde' en 'Seva'

Ter gelegenheid van de wereldconferentie van de Sathya Sai International Organisation in november 2015 in Prasanthi Nilayam is er, net als in 2010, een wereldwijd spiritueel programma gestart om ons in het thema ‘Liefde is de bron, liefde is de weg, liefde is het doel’ te kunnen verdiepen. Er zijn twee studiegidsen, die beide zijn vertaald in het Nederlands. De eerste gaat over liefde: Studiegids Liefde. Het tweede deel gaat over Seva, onbaatzuchtige dienstverlening: Studiegids Seva.

- studiegids 'God is'

Het thema van de Wereldconferentie 2010 was 'Het Sai Ideaal: “God Is!”, “Ik ben Ik!”, “Heb iedereen lief, dien iedereen!”'. Naar aanleiding van de Wereldconferentie 2010 zijn er teksten gebundeld over het thema. De teksten zijn vertaald naar het Nederlands: God is.

Vedam mantra's

Elke dag worden er in Prasanthi Nilayam mantra's gereciteerd uit de oude heilige Indiase geschriften zoals de Veda's en de Upanishaden. Van enkele van deze Vedam mantra's is de vertaling in het Nederlands te vinden via de linkjes hieronder.

Een andere praktische uitgave van Sri Rudram en Mantra Pushpam met Engelse tekst is door de SSSIO  uitgegeven ter gelegenheid van de eerste Internationale Veda Conferentie in 2017 te Prasanthi Nilayam.

 

Programma Sadhana van Liefde

Nederlandse vertaling van het Sadhana programma ter gelegenheid van SSSIO Jongerenfestival 12-14 juli 2016. Ter voorbereiding op het jongerenfestival in Prasanthi Nilayam, India, was een Sadhana-programma gestart, dat nog steeds door iedereen kan worden gevolgd, alleen of samen in een studiekring bijvoorbeeld. Het programma heet 'Sadhana van Liefde - Liefde is de Bron, Liefde is de Weg, Liefde is het doel'. Het document dat erbij hoort is hier te lezen of te downloaden. Het wordt aangeraden om als eerste één Sadhana (geestelijke oefening) te kiezen uit een van de vier stappen in het programma: zelfvertrouwen, zelftevredenheid, zelfopoffering en zelfrealisatie.