Feestdagen in India

De feestdagen staan in chronologische volgorde vanaf januari. De juiste datum is meestal afhankelijk van de maanstand.

Sport- en cultuurdag 11 januari
Chinese Nieuwjaar Begin februari
Mahashivaratri Deze 'grote nacht van Shiva' wordt gevierd in februari of maart (afhankelijk van de maanstand) in de nacht die voorafgaat aan de nacht van nieuwe maan wanneer de maan totaal verduisterd is. De maan, het symbool van de geest, wordt elke maand in de 14de nacht van de donkere helft van de maan sterk minder in kracht. Wanneer men deze nacht wijdt aan vurige aanbidding van God, dan geeft men daarmee uiting aan het vurige verlangen om de geest te overwinnen.
Ugadi Nieuwjaarsdag (India)
Ramanavami Geboortedag van Rama
Mahasamadhi 24 april: de dag waarop Sathya Sai zijn fysieke lichaam verliet
Boeddha Purnima Begin mei. Dag ter ere van Boeddha
Easwarammadag 6 mei: herdenking van de sterfdag (1972) van Sathya Sai Baba's moeder
Gurupoornima De eerste nacht van volle maan in juli. Op deze dag wordt de spirituele leraar, die het duister verdrijft, speciaal vereerd.
Onam  Op deze dag wordt herdacht, dat de Heer als Avatar Vamana (dwerg) keizer Bali bevrijding uit de kringloop van geboorte en dood schonk. Deze dag is daarmee de eerste dag van een nieuw leven.
Krishna Janmashtami  Geboortedag van Krishna
Ganesha Chaturthi Feestdag voor Ganesha. Hij is het goddelijke aspect van wijsheid en degene die obstakels uit de weg ruimt.
Shirdi Sai Baba's geboortedag 28 september
Vijayadashamidag  Tiende dag van Dasara of Navaratri. Dasara symboliseert de strijd van de ziel om bevrijding te bereiken, de strijd tegen je slechte eigenschappen. De tiende dag is de dag van de overwinning, de dag waarop de illusie wordt doorzien en het doel wordt bereikt. Vijaya = overwinning.
Dipavali  Herdenking van de dag waarop Rama werd gekroond en daarmee de dag waarop het duister (zorgen, teleurstelling, het ontbreken van vrede, enz.) werd verdreven door het licht (geluk). Het duister van onwetendheid wordt op deze dag verdreven door het licht van de hogere wijsheid. Het is ook het feest waarop herdacht wordt, dat Krishna (liefde) de demon Narakasura (onwetendheid) doodde, daarin bijgestaan door zijn gemalin Sathyabhama (waarheid). De rij van lichtjes die op deze avond wordt ontstoken staat voor het licht van hogere wijsheid. Dipa = lamp. Avali = rij, reeks.
Declaration Day  20 oktober: de dag waarop Sathya Sai in 1940 verklaarde dat zijn missie begon. Deze dag staat in het teken van dienstbaarheid.
Vrouwendag  19 november
Akhanda Bhajan  Eenmaal per jaar worden er wereldwijd 24 uur aaneengesloten bhajans gezongen voor de eenheid en vrede in de wereld. In landen over de hele wereld wordt er dan van 18 u. op zaterdag tot 18 u. op zondag gezongen.
Sai Baba's Geboortedag  23 november
Kerstmis 25 en 26 december. De geboorte van Jezus Christus wordt op deze dagen gevierd.